Over Ons

Wij werden in 2007, onder impuls van toenmalig schepen van sport van de stad Ninove Tania De Jonge, opgericht.

Tania De Jonge vond het niet kunnen dat haar dorp Nederhasselt achterbleef in de positieve flow van organisaties van wielerwedstrijden in Groot-Ninove.

In haar vriendenkring waren er een aantal mensen bereid om Nederhasselt, na 12 wielersabbatjaren, opnieuw op de Ninoofse wieleraffiche te zetten.

Op 07 september 2007 werd de “1ste grote prijs Tania De Jonge” georganiseerd met start en aankomstplaats in de Nederhasseltstraat, pal voor de woning van “ons Tania”.

Wij kozen bewust voor nieuwelingen, de toekomst van ons wielrennen. In 2012 kwam er een tweede wedstrijd bij, met succes werd gestart met de organisatie van een dames elitewedstrijd.

Het telkenmale goed slagen van onze organisaties hebben wij te danken aan de vele vrijwilligers die ons helpen voor, tijdens en na onze wedstrijden.

2016 werd een speciale editie dit was namelijk de 10de editie, op zaterdag 01 oktober organiseerden wij de afsluitingswedstrijd voor onze dames elite en op zondag 02 oktober was er de finalerit in de beker van België voor juniores.

Dit werd een succes en dus hebben we beslist om in 2017, op ons vertrouwd laatste weekend van augustus er een vervolg aan te breien. Op zaterdag 26 augustus organiseerde we terug dames elite A, deze wedstrijd maat sinds dan ook deel uit van de “Ladies Cycling Trophy Oost-Vlaanderen”. Op zondag 27 augustus organiseren we voor het eerst de beker van België voor Nieuwelingen.

In 2018 gaan wij terug hetzelfde doen en hopen we dus ook dat jullie het laatste weekend van augustus terug massaal naar Nederhasselt afzakken.